Wednesday, March 28, 2012

Keputusan anniversary giveaway sudah keluar ya:)

Silalah jenguk2 ke sini ye utk mengetahui keputusan giveaway yang lepas.:)
Tahniah kepada yg mendapat hadiah dan terima kasih kepada semua peserta. Ada rezeki boleh buat giveaway lagi.:)

Doktor2 yang hebat:)

Anak2, mama doakan kalian boleh meneruskan impian mama yg tak kesampaian:)
Tapi jangan risau anak2ku, mama akan memberi kebebasan utk anak2 mama memilih jalan yang anak2 inginkan. Mama akan sentiasa berada di sisi kalian utk menyokong apa jua pilihan anak2 mama. INSYAALLAH.
















Saturday, March 24, 2012

Untuk bonda | Number One For Me-Maher zain

**mode sedih teringat bonda di kampung
********************************

i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told you lies
now it's time for you to rise
for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
your famous line
about the day i'd face in time
'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
i've learned so much from you
now i'm trying to do it too
love my kid the way you do

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day


you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

there's no one in this world that can take your place
oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
i will use every chance i get
to make you smile, whenever i'm around you
now i will try to love you like you love me
only god knows how much you mean to me

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

the number one for me
the number one for me
the number one for me
oh, oh, number one for me

Maher Zain – Number One For Me


Friday, March 23, 2012

Tuesday, March 20, 2012

LHDN : dah bayar income tax ke belum?

Kawan2 dah isi e-filing ke belum? Kalau yg belum tu, isilah cepat2. Kalau setiap bulan tu asyik kena potong je utk byr income tax, InsyaALLAH anda akan dapat lebihan wang tersebut.
Seperti tahun lepas, saya hantar seawal mungkin borang ni sbb nak dapatkan duit tu secepat mungkin. Hehehe. Alhamdulillah 2 Mac hantar, 19 Mac dh dapat jawapan dr LHDN. Tabik utk LHDN, tak perlu nak tunggu2 lama.:)

Kawan2 yang belum buat apa2 tu, silalah jenguk2 ke sini. Kalau dah pernah isi, 15-20 minit je spendkan masa, dah settle terus. Tak perlu fikir banyak2 lagi.:)

Sunday, March 18, 2012

Senarai penuh peserta giveaway KENKOUSHOKU (Revised)

Di bawah ini adalah senarai penuh peserta giveaway yg julung2 kali saya adakan. Sekiranya anda juga join tetapi tidak tersenarai, sila hubungi saya di lailasani@gmail.com @ komen di entry ini. Entry ini sahaja ye. Kalau entry lain takut2 terlepas pandang.

  1. Liza : http://lieza-yummycakes.blogspot.com/2012/02/kenkou-shokuhin-healthy-foods-5th.html (3 tiket)
  2. Muzlina : http://tengkumuzlina.com/blog/5th-anniversary-giveaway.htm (3 tiket)
  3. Iqawangi : http://anakenciksalamat.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (1 tiket)
  4. Ummi_norseha : http://afiman81.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (2 tiket)
  5. Bonda Aiman : http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (1 tiket)
  6. Abazilah : http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (1 tiket)
  7. PinkLavender : http://pinknlavender.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (1 tiket)
  8. Azelyusoff : http://24-7nay.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (2 tiket)
  9. Nadratul Syazwana : http://loveyoucontest.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (1 tiket)
  10. Areqlah : http://misspinkblackorwhite.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html (1 tiket)
  11. Ina : http://bertuahx.blogspot.com/2012/03/5th-anniversary-giveaway.html ( 2 tiket) 
  12. Sreem
  13. Liza R
  14. Esma
  15. Mariam
  16. Hidayah
  17. Etod
  18. Shariza
  19. Nani M
  20. Salina
  21. Kak Dayana
  22. Zila Acc
  23. Phua
  24. Aini
  25. Yan
  26. Aida M
  27. Teha
  28. Sue
  29. Kak Nor
  30. Fiza Soft
  31. Kak Leha
  32. Lia
  33. Dani
  34. Teha
  35. Azlina
  36. Saliza (sis)
  37. Shura
  38. Aishah
  39. Shela
  40. Yun
  41. Dilla
  42. Izatu
  43. Maziah
  44. Zurie
  45. Arina
  46. Ackmal
  47. Faez
  48. Hamizah
  49. Din
  50. Mariam soft
  51. Aini soft
  52. Syuhada
  53. Kak Sue
  54. Jun
  55.  Jun 2
  56. Iza soft
  57. Kak Ja
  58. Huda
  59. Nurul Ejump
  60. Sally (SIL)
  61. Reen
  62. Cikgu Noor
  63. Ecah 
  64. Kak Sue
  65. Nurul Ejump
  66. Zila
**yang tiada tulis berapa tiket ni adalah bermaksud 1 tiket penyertaan:)**

Cabutan giveaway ini akan dilakukan pada hujung minggu hadapan ye. Untuk memastikan semua yg join tersenarai namanya. Takut2 saya terlepas pandang pulak.
Harap semua peserta sabar menanti.:)
Tungguuuuuuu................

Wednesday, March 14, 2012

Anniversary giveaway | Terima kasih kepada yg menyertainya:)

Terima kasih kepada semua yg menyertai giveaway yg pertama kali saya anjurkan ni. Insyaallah akan saya update secepat mungkin.:)
Nantikan resultnya hujung minggu nanti... Tungguuuuu............!!!


Friday, March 9, 2012

Benarkah bahaya sampai macam ni kalau guna microwave?

Taktahu tahap kebenarannya, tapi saya sangat takut pula bila membaca dan menghayatinya. Huhuhu. Boleh dikatakan setiap hari, dalam seminggu tu mesti ada je hari2 yg guna microwave. Huhuhu. Info lanjut boleh baca2 kat sini.

Mungkin sudah sampai masanya utk kita kurangkan penggunaan microwave.

Tuesday, March 6, 2012

Alhamdulillah, kami sekeluarga dah sihat.

Alhamdulillah, musim ceriberi kat rumah kami dah berlalu. Damia chan pun bukan kena penangan encik ROTA. Takut jugak kan sbb masa damia warded aritu baby sebelah dan sebelah lagi adalah penangan encik ROTA. Alhamdulillah, selera makan pun makin bertambah2 dan seperti biasa damia chan akan terlebih hyper kalau keluar wad. Adakah kerana ubat? hehehehhe. Apa2 pun bersyukur, semua sihat walafiat.

**encik ROTA (ROTAVIRUS)


Kakak damia masih lagi slim dan ramping tapi selera makan bertambah2 dah, adik dinie masih lagi montok dan sangat best utk dipeluk2..:)

Nota tangan mama DD : Hati2 kalau salah seorang terkena CIRIT BIRIT (CB) di dalam rumah anda. Pastikan tangan dan pakaian/apa2 sahaja yg terkena muntah atau poo poo mestilah dibasuh dengan sebersih2nya. TANGAN mesti pastikan basuh sentiasa sebab ramai yg belum tahu virus CB ni boleh berjangkit. Ini adalah kata2 nasihat dr seorg doktor seperti yg pernah saya share kat sini.

Blog Widget by LinkWithin