Sunday, January 22, 2012

Macam-macam Damia chan

Lama tak membebel kat blog yang hidup segan mati tak mahu ni.. huhuhu. Memang blog ni takkan mati kalau tak didelete oleh blogspot, INSYAALLAH, sbb sayang bebenor dengan blog ni. Sebab? Sebab kat sinilah banyak bebelan2 ttg anak2 walaupun sekrg ni tak berapa nk banyak. Tapi tetap jadi kenangan, harap2 sempat laa nk tunjuk kat anak2 bila diorg dah boleh membaca nanti, INSYAALLAH.

Ni nak citer pasal puteri sulung saya ni. Makin lama makin panjang akalnya, makin pandai berkata2 walaupun pemalu dengan org yg tak dikenali. Kalau kat rumah tu mmg potpetpotpet ajelah kerjanya..

#Macam2 Damia 1 :
MAMA : Kakak, jom ambik gambar pakai telekung ni, mama nk mintak damia jadi model ye.
DAMIA : Alaaa, taknak laaa model,
MAMA : Pastu damia nak apa?
DAMIA : Nak CANTIKKKKKKK!!
MAMA : (Hahahahahha) Ok, ok......
DAMIA : (Sengih sampai telinga.)
Nanti mama terangkan MODEL tu apa ye damia chan.

#Macam2 Damia 2 :
MAMA : Kakak, mama nak masak kejap. Kakak pergi buat kerja rumah yang mama beli semalam tu. Nanti kita buat sama2 lepas mama masak.

DAMIA : Eh, kerja rumah? Mama cakap kerja rumah? (sambil gelak2).. Kerja sekolah laa mama, bukan kerja rumah...
MAMA : Aah, kerja sekolah laaa.... ok, kakak buat ye.
DAMIA : Apa lah mama ni...
MAMA : (aah, betul jugak ek kerja sekolah, kenapa kita panggil kerja rumah?)
homework <-- kerja sekolah yg perlu dibuat di rumah..... hohohoohoh...

Banyak juga pertanyaan2 damia chan ni yg agak mencabar minda. Kena banyak study utk jawab..:P





2 comments:

Hernee Nazir said...

makin bijak si kakak ni ek hehehe

lailasani said...

hehehe.. ada2 je cakap2 dia.. macam2, nak kena prepare jawapan terbaik tp kadang2 buntu.... wahahhahaha

Blog Widget by LinkWithin