Thursday, February 23, 2012

Damia chan sudah sihat, adik dinie pulak ceriberi

Dugaan pengorbanan di hari anniversary kami yang ke 5..:)





Damia chan warded 1 hari selepas 5 hari mengalami 'ceriberi'. Disebabkan dah 5 hari tak berapa nak makan dan minum, doc mbuat keputusan utk menahan damia di hospital utk masukkan air dan monitor keadaannya. Saya pun redha sbb kat rumah mmg tak mampu nk suruh dia makan minum. Damia macam fobia nak makan minum sbb muntah beserta ceriberi beberapa hari.

Selepas 1 hari 1 mlm di hospital, alhamdulillah damia dah okay. Sangat sihat2, alhamdulillah. Ceria pun lebih daripada biasa...:)

Cuma sekarang ni adik dinie pula terkena jangkitan. Sungguh lemah keadaannya. Bekalan ubat memang dah ada tapi muntah2 dan 'ceriberi' nya belum berhenti. Sian si adik. Memang agak risau juga mama papa ni sbb adik dinie ni mmg tak pernah duduk diam, tapi sekrg ni banyak 'melepak' dan 'melepek'. Harap2 adik cepat sembuh.

Nota tangan saya : Mama DD juga terkena virus 'ceriberi' ni. Tak larat dah nak melawat encik TOI. Huhuhuhu.

3 comments:

yatie chomeyl said...

guano ceriberi belako ni kak? saloh make ko?

Mr. Z and Mrs. Z said...

makan ape kk lela smpai jd mcm tu skali 1 family?

lailasani said...

yatie chan,
tak sure sebab musababnyo. mulo2 damia laaa keno mutoh2.. pastu terus jangkit ngan org lain pulok. papanya je kebal sikit tak berapa nk kena CB, demam je satu ari...

tila san,
makan tu tak sure.. tp yg start tu damia yg kena, pastu yg lain2 berjangkit. hati2 kalau cirbir ni... boleh jangkit tau virus dia. kena basuh tangan/basuh apa2 yg terkna muntah/poo poo dgn bersih utk elakkn terjangkit. ni dh kali ke2 kami kena beramai2 wpun kali ni dh berhati2 taknak kena jangkitan... huhuhu...

Blog Widget by LinkWithin