Monday, June 11, 2012

Apa cerita dengan DIET Lailasani?


Lama tak update. Tapi saya masih bersemangat ye puan2... Tiada perkataan putus asa, tapi curi2 makan tu biasa laaa kan. Lagipun bulan lepas banyak betullllll kenduri kendara, dan farewell party pun ada jugak. Farewell bos jepung kat kampeni saya.

Ok, kita sambung progress diet saya ye. Entry lepas ada kat sini. Sila klik kalau nk tau...:)
Sehingga 23 April.
Masa ni saya turun 7kg kan selama 5 bulan.
Ok, jom kita sambung kronologinya beserta kronologi yang lepas.
Disember 2011 : Turun 2 kg (Pakej Basic)
Januari 2012 : Turun 2 kg (Pakej Basic)
Febuari 2012 : Turun 1 kg (Pakej Basic)
Mac 2012 : Turun 1 kg (Pakej Premium)
April 2012 : Turun 1 kg (Pakej Advance)
May 2012 : Turun 1.8 kg (Pakej Extravaganza)
 **Package2 yg dalam kurungan tu adalah produk Shaklee yang saya guna sepanjang saya diet ni. Nak tau detail boleh laa ke sini ye. Sila klik link di bawah ni.
Supplemen semulajadi
So terkini sehingga May 2012, penurunan adalah sebanyak 8.8 kg. Sangat happy wooooooo... Alhamdulillah.
Sekarang tengah fight dengan boss Jepun nk turunkan 5 kg sebelum raya. Perempuan Jepun ni memang sangat2 conscious dengan berat badan dan kecantikan ni. Dia nak balik Japan nk jumpa hubbynya dlm keadaan yg kurus dan cantek. Tapi tadi dia timbang kat ofis dah turun 2 kg punnnnnnnnnnnnnnn...!!! Huwaaa, tambah stress i tau! Huhuhuh....

So, misi yang akan datang,
Jun turunkan 2kg
Julai turunkan 2kg
2 minggu pertama Ogos 1kg...
Ganbaru zo!!!!

Nak join saya diet jugak? Bolehlah berkunjung ke kedai saya ni atau terus email ke lailasani@gmail.com
atau sms/whatsapp ke 019-7228520.

Opss, lupa lak.. nk jugak tunjuk gambar terkini.... hehehehe...
Gambar terkini bersama encik suami sempena last day beliau bekerja sekilang dengan saya.
(24022003~04052012)

Nota tangan saya : Kalau nk cuba turunkan berat badan, kata kunci utama adalah DISIPLIN dan SEMANGAT yang tinggi. Makin banyak anda ingin turunkan, makin TINGGI SEMANGAT yang perlu ada...:)
Ganbatte minna!!!


2 comments:

Tengku Muzlina Hanim said...

wah..bravo!!bos jepun tu pun mkn shaklee jugok ko??hebat2 k.lela..hehe..

lailasani said...

:)
hahahaha.... br tra teh je boss tu... nti nok goda lagik..:P

Blog Widget by LinkWithin