Wednesday, April 13, 2011

Anak 3 tahun masih menangis malam?

... sesiapa yang ada tips atau petua atau cadangan... sila2kan berkongsi.
bagaimana utk elakkan/redakan anak yg berusia 3 tahun menangis malam2... bukan melalak tetapi menangis kesyahduan, biasanya memanggil mamaaaa, mamaaaa.... & ofkos mama yg kena melayan si kakak ni. Dan disebabkan kakak menangis, si adik pulak yg terjaga dan sudah semestinya mama jugak yg kena layan sbb si adik nak susu laa kan...

sesiapa yg ada tips, harap dpt kongsikan...
TQVM~~!!!

7 comments:

ibuaiman said...

Lela, Damia mengigau tu...Aqilah pun selalu gak mcm tu, biasa klu siang2 byk main, mlm mengigau. Kalau sblm tido tgk tv pun blh mengigau...Alhamdulillah utk Aqilah cn msh ada ubatnyer,..hehe..klu Lela mmg ssh skit nak redakan Damia...Doa, mintak dgn Allah utk tenangkan hati Damia waktu tu, Insya-Allah doa ikhlas seorang ibu akan dimakbulkan..Wallahua'lam...

kinna said...

zulfa pon nangis jugak memalam..biasanya sbb lapar. bagi susu sebotol diam la dia.

kdg2 dia nangis sbb nak kita urut2 bdn (dahaga kasih syg kot..)

lailasani said...

cn,
tq!! fikir2 jugak sbb dia ngigau ke.. tp ada jugak yg ckp sbb dia tak happy kat rumah bbsitter siangnya. tu yg jadi risau sikit tu....

kinna,
mmg selalunya suruh papanya buat susu terus kalau dia nangis. tp ada jugak time tangisan tak reda. tu yg risau tuh. maybe jugak dahaga kasih sayang... heheh..
damia ni setiap malam before tidur mmg suruh gosok2 belakang dia dulu.. huhu

CatlinaFly said...

mengigau tuh..agaknye kuat sgt main kot siangnye..e-ein kalau siang dia kuat ketawa, mlm2 nanti dia mengigau...

selawat dgn sapu air tawar kat muke , insya allah ok kot...sekarang camne dia?

lailasani said...

mungkin laa kot..
sekarang pun same jee...
tp makin kurang sikit laa skrg ni.. cepat2 kena pujuk...

Sue said...

salam.. anak sy 4yrs pun still nangis mlm. kadang tetiba nangis kuat sgt... ngigau la agaknye tu. bila nanges sy just panggil nama dia bagi tersedar n diam...

lailasani said...

salam.
ngigau le kot kalau tetiba nangis kuat. my damia ni tak nangis kuat2... merengek2 panggil mama... tp laa ni dh kurang sket... alhamdulillah..

Blog Widget by LinkWithin