Sunday, May 24, 2009

Hari ini dalam sejarah...

Tarikh : 23052009

Saya telah berjaya keluar berdua aja dengan damia dengan jarak yg agak jauh iaitu dr kulai ke tampoi. Dengan kereta lebih kurang 30-40 minit perjalanan. Alhamdulillah damia ok dan rilek2 aje kat dalam car seat. Tak mengamuk langsung. TQ damia!!!
pssstt... papa damia kena tinggal sbb dia sibuk mengecat... sorry papa...

Destinasi pertama : ARIANI.. Masa mama tengah sebok2 nk try2 tudung, damia nk dukung2 pulak. Taknak dok dalam stroller dan taknak jugak bila adek salesgirl tu nk tolong dukungkan. Makanya masa utk memilih tudung jadik singkat lah. Dan ni adalah first time sy telah membeli tudung ARIANI wpun sudah 2-3 kali sy masuk kedai tu. Hehehehe... Oklah jugak rasanya tudung ni.. Macam sesuai laa jugak. Sy takde munawwarah yg sama jenis ngan ARIANI ni, jadi saya tak boleh nk compare mana lagi bes utk saya. Yg munawwarah yg sy ada tu jenis kelepet tepi pipi tu yg saya sampai arini pun still tak reti nak pakai. Tapi yg sy suke munaw sy tu adalah part labuhnye tu.. ARIANI ni labuhnye giri2 utk sy menutup apa2 yg patut ditutup.. :P

Destinasi ke2 : JUSCO... Masa ni hujan pulak tu. Berputar2 carik parking kat tempat yg ada tempat teduhan. Dah penuhlah pulak. Terus carik bb room utk susukan damia n makan skali. Dah settle semua baru stat jalan2... Masa kat sini pun damia duduk lam stroller kejap aje. Sambil beli belah, sambil dukung damia. Aduihhh, naik kebas tangan mama. Timbul idea, mungkin damia ok kalo letak dalam troli. Mama carik troli n letak damia. OK!!! sengih2 sambil buat muka cute... Stroller lipat2 masukkan leee dalam troli. Hampir 4 jam jugak pusing2 kat jusco, kat kol5 baru balik.. hehehe..

Destinasi ke3 : Rumah kawan damia... merangkap rumah bes fren mama damia... lepak2 sehingga 630. Kawan damia nk ikot damia balik tp mama dia tak kasik pulak.. lain kali ye abg irfan.... :))

80% berjaya kuar berdua je ngan damia. Lain kali kita jalan2 lagi ye....:))

5 comments:

::Umi Sufira:: said...

Tempellah gambar pakai ariani..ngee...;P

lelosani said...

hehehe.. nti ye...

che nor said...

maner gmbr tudung?

Anonymous said...

cayalah kak lelo....berdua berjoli nyer....percubaan kali nih berjaya...lain kali leh try lagi hehehe

lelosani said...

cn,
nti yee... hehehe..

An,
kalao dh berjaya.. kompom akan dicuba lagi pasni kalo papa damia tak available... hihihi

Blog Widget by LinkWithin