Sunday, May 24, 2009

Singa perempuan n singa lelaki

Tarikh KERAMAT : 16052009
Lokasi : I*I bandar putra

Kami ke ofis developer lbh kurang pkl 10 utk mengkomplen pasal wiring kat rumah yg tak settle2 lagi sehingga hari ini (16052009). Masuk kali ni, dah 4 kali kami komplen benda yg sama tp tak jugak settle2. Termasuklah kami dimarahi oleh kontraktor kerana mengatakan yg diorang dh BUAT KERJA. Tapi kami ok lagi, marah pun marah laaa kan, janji wiring kat rumah kami siap dan ok.

Seminggu sebelum kejadian kami menjadi 'singa' ni, masa tengah bersih2 rumah aritu, tup tup blackout. Masa tu baru je guna vakum, charge handphone n pasang radio. Belum lagi guna aircond atau oven atau brg2 yg seumpama dgnnya. Isninnya tu komplen laaa kat developer n janjinya nk settlekan dalam minggu tu jugak. Tapi janji tinggal janji jeee... Bukan diorg yg call aku, aku lak yg beberapa kali call diorang. Tu yg lagi hangin tu.

Oleh kerana limit kesabaran kami dh sampai ke tahap maksimum, maka Sabtu lepas terpaksalah kami menjadi 'singa' kelaparan! Hahaha.. Kami tak plan pun tp sbb masing2 dah ada perkara yg berbuku kat lam hati, tu yg jadik macam tu. Memula aku yg intro, diorg asyik dok ckp NTI SY CUBA, CUBA... CUBA dan CUBA. Sampai bila aku tak masuk2 rumah macam ni kan. Then encik suami pulak yg jadi singa, mak aiiiiiiiiiiii aku pun takut beb!! Tp aku rasa diorg mmg patut kena marah. Hmmm.... Sebenarnya bukan diorg (developer) laaa, kontraktor tu yg sepatutnya kena marah sbb buat kerja acuh tak acuh. Geram sungguh rasanya. Last2 aku mintak tempoh komplen kami dipanjangkan sehingga SETAHUN (Sepatutnya 3 bulan aje)! Dan diluluskan... Tak sia2 kami jd singa! Tapi sebenarnya tak besh marah2 ni... mood spoil!!!

Hasil drp kejadian tersebut, kerja2 merepair wiring dimulakan pd petang tersebut. Dan terbuktilah kontraktor itu yg kerja acuh tak acuh je sblm ni. Sebabnya kerosakan wiring kat rumah aku tu bukanlah boleh direpair dgn menggantikan fuse atau mengetatkan fuse spt yg telah diorg buat sblm ni. Rupa2nya diorg terpaksa ketuk balik dinding rumah tu n buat wiring br kat tempat2 yg berkenaan. Aku pun dh malas nk tanya ape yg berlaku. Yang penting wiring tu OK dan kami boleh pindah dgn cepat.

Moralnye : Kalo sesapa yg beli rumah kat area bputra ni, cek2 laa bebetul. Kemungkinan ada kerosakan yg terselit kat mana2 yg tak dapat didetect. Especially wiring yg dibuat olh kontraktor yg bernama SHUNHAB.. sila berhati2 kay..

2 comments:

Hidet said...

Salam.

wah..bahaya ni...kontractor wiring tu makan duit buta ka?
ish ish ish..

lelosani said...

wsalam...

mungkin kot...
ade NG yg amat sangat tp main letak jumper laa.. tukar fius laa.. ketatkan fius laaa...
mengong punye kontraktor laa senang citer...

Blog Widget by LinkWithin