Saturday, February 20, 2010

Bahaya bilik air

Bila baca berita ni, terus ingatan saya melayang kepada si kenit damia. Damia sangat suka masuk bilik air dan bermain2 air dalam baldi. Biasanya kami akan tutup pintu bilik air setiap kali selepas guna. Rasanya c/measure paling berkesan ialah KELUARKAN BALDI DARI BILIK AIR.

“Saya dimaklumkan Haikal ditemui isteri dalam bilik air dalam keadaan tertonggeng dengan kaki ke atas dalam sebuah baldi mengandungi air sedalam 12.7 sentimeter, sekali gus menyebabkan jantung saya berdegup kencang akibat terkejut,” katanya ketika ditemui di rumahnya, di sini.
Berita penuh ada di sini.


Nota tangan saya : Moga2 kita ibu bapa sama2 berhati2 utk mengelakkan perkara yg tidak diingini drp berlaku. Apa2 pun kita hanya merancang dan berusaha, ALLAH yg menentukan segalanya.

8 comments:

fiD said...

benda licin bahaye kan kak...

Pinky Ayu said...

ayu pon bace bende same gak...tros ayu call pengasuh ayu...risaukan isya yg suke maen air gak...kalo pk kan, baldi pon leh tebalik kalo kat isya coz isya tu berat 15kg n tinggi (pengasuh ayu ckp). TP ayu ttp tak sng...bende nk jd, bile2 je...tak kire faktor tu semua. Org kate toilet ni byk setan, byk mati kat toilet tak kire baby mahupon org tua...org kate laaa

lailasani said...

fid,
licin tu satu hal..
terjunam lam baldi pun satu hal jugak.. budak kecik kan... air cetek pun boleh lemas..

ayu,
aah.. mmg bahaya...
sbb budak kecik kan... ape2 kena selalu berhati2.
damia pun same, suka sangat masuk bilik air... tadah air dalam baldi..

CatlinaFly said...

salam kenal..bila dgr berita ni, teringat pasal my baby gak..belum pandai jalan lagi.tapi babies mmg suke main air, ape2 hal, kenalah beringat2..insya allah selamat...

Pinky Ayu said...

btol la k.lela...isya dh pandai bukak air, lg ssh ati...pandai putar kepala paip tu...maen air jerk...takot gilerr...

lailasani said...

catlina,
aah, kita sbg ibu bapa mesti kena beringat. insyaallah, selamat...

ayu,
same laa nga damia... pastu damia suka sangat masuk/mandi dlm baldi sekarang... bhy sungguh..

♥Hernee Nazir♥ said...

isyhhh bhyanye..

kak..cuba cari buah kundang tu kt psr pandan..kwn sy bli kt sane..

lailasani said...

hernee,
thanks... akak dh kirim ngan kawan yg selalu pegi pasar pandan tu..:)

Blog Widget by LinkWithin