Monday, May 31, 2010

Damia : 23 bulan

Tarikh : 12052010
Berat : 9.4 kg sahaja
Peaceee....... gaya damia..
Roti.. sedapnyeerrrrrrr...
Panjat memanjat adalah agenda wajibb..
Buat muka nakal..
Cantik tak gigi saya?

Tinggal beberapa hari je lagi damia dah nak 2 tahun. Sebarang preparation utk menyambut birthday damia yg ke-2 belum lagi dimulakan. Hohoho.. Hajat dihati nak buat juga kali ni secara kecil2an. Tahun lepas kami sambut ber3 aje.
Ok, mari kita tengok perkembangan damia yg terkini.
  1. Dah pandai geli2 kalo yak, mesti panggil nk suruh basuh sampai nangis2.
  2. Paling tak sangka, damia tau perkataan MATI dan HANTU. Taktaulah belajar dari mana. Siap boleh cakap, MATI.. MATI sambil baringkan diri. Dan sebut ANTU.. ANTU... sibbaik masa mama ngan damia kat rumah atau mama bwk damia jalan2, damia tak sebut. Kalau tak, mama pun ngeriss!
  3. Jadi inspektor polis kalo naik kereta, damia yang tukang cek setiap org kena pakai tali pinggang keledar. Siap kena warning dan damia akan nangis2 kalau tak pakai. Good girl!!
  4. Macho je masa kena injek baru2 ni. Biasanya menangis, tp kali ni damia tengokkk je doc injek. Siap panggil doktor tu ATUK. Hehehe, sorry ye doc, damia lom tau vocab DOCTOR.
  5. Start dari beberapa bulan lepas damia dah tau sebut nama sendiri. Tapi bukan sebut DAMIA laa... IA aje... Sket2 IA NYE(damia punye), sket2 IA NYE... aih.. semua dia yg punye....
  6. Dah boleh buat ayat yg 2-3 patah perkataan dah kekadang tu. Contohnya, PAPA.... IA YAK, NAK NASHIK (nak nasik), NAK MEE, ANE KACHUT NI (mana kasut ni) dll. Banyak juga vocab damia ni..
  7. Pandai pilih nak pakai baju mane dan seluar/skirt mana. Dan kebiasaannya adalah tak matching laaa.. hehe
  8. Sangat teruja nk bersolek. Pantang nampak make up mama, nanti habis dikerjakannya.
  9. Masih maintain manja dan mahu dimanjakan serta sengaja dimanjakan... tapi tidur malam dah ada jugak laaa damia tak bangun. Bukan mcm 2-3 bulan lepas yg menangis melalak mcm kena pukul tengah2 malam.
  10. One-two-three sampai ten dah boleh dah.. tp yg selalu disebut adalah, ONE-TWO, ONE-TWO.... ala2 nyanyi gitu.
  11. Gigi ada 12 batang sekarang ni..
  12. Tak pernah duduk diam kecuali kat rumah orang atau kat depan org2 yg tak dikenali. Pandai jaga kelakuannn gitu

3 comments:

kedaigambarkami said...

buat birthday party ke?nak kami amikkan gmbr ?hehehe

CatlinaFly said...

laila, if ada facebook, add cg fly(my hubby)..dia dah masukkan gmbr laila dlm fb dia..sy belum masukkan dlm blog lagi..ptg sikit kot..:)

lailasani said...

iena,
hehe.. nak je ambik gambo tu tp kali ni wat kecik2 aje. makyong tak larat.. maybe next time wat besar2 sket buleh kita ambik photographer.
dah add cg fly n iena skali. baru je add. kat ofis FB kena block. blog plak buleh komen n tengok aje.. dah tgk jugak gambo kat blog tadik. mmg shantekkkk.... thankss!!!

Blog Widget by LinkWithin