Tuesday, September 7, 2010

Beraya di perantauan!

**kalau perantauan tu 'seberang laut' oklah jugak kan, tp kami ni beraya di JOHOR 4 beranak je! sob... sob.. sob... dgr khabar jiran sebelah rumah tak balik kampung, dapatlah temankan kami beraya di sini**

  • mood raya adalah ke laut... ( hari ni baru terasa syahdu nk beraya, bila dengar adik beradik ipar duai dh balik ke kampung....)
  • bj raya anak2 je prepare betul2, bj bondanya pun beli tangkap muat je sbb takde baju yg proper yg 'muat2' utk ambik gambar raya tahun ni.
  • biskut raya tak buat langsung, beli pun satu jenis ja!
  • kerepek2 adalah banyak! hehehehe... so sape2 yg mai rumah kami jgn segan silu makan kerepek ajelah ye. hehehe...
  • rumah kami adalah TERBUKA sepanjang masa, tak kira ramadhan atau syawal... (majlis rumah terbuka adalah TIADA ye tahun ni)
  • ............ tgh blur2 lagik nak masak apa raya ni... huhuhu
Nota tangan saya : bukan tak pernah beraya di perantauan semasa bujang trang tang tang dulu, masa tu okay je. mungkin sbb dulu mmg 'betul2 jauh', nk balik pun takde cuti dan takde kos. sekarang ni terasa syahdu pulak tak dapat beraya di kampung. sbb DEKAT tp takleh balik... huhuhu.. (DEKAT2 pun 13 jam jugak naik kereta! berasap muntut!)

8 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

kak jmput le dtg rumah raye nti..sdih naa bace raya di perantauan tu..hehehe..yg pnting..kerepek biar byk..gimme 5! hehehe

yatie chomeyl said...

bakpo x kelik rayo kelate kak?

lailasani said...

HN,
nk berjalan2 pun mungkin tak mendapat approval dr cik abe... bb cinonet sangat lagi. mak bb pun jalan macam tak betoi lagik.. sakit urat sana sini. plg jauh pun mungkin buleh gi jalan sejauh 10km dr umah je kot... hahahaha... berjalan mengubat hati... huhuhu...

yatie,
tok kelik sbb br sangat bsalin-2minggu. nk naik kereta n nk handle 2 babies adalah sangat tidak konfiden mamapapa-DD ini mpunyai tahap kesabaran yg amat tinggi... 15jam tu yatie...
insyaallah next year... kami dh plan nk balik awallllllllll utk menikmati juadah berbuka puasa yg best!!!

lailasani said...

HN,
kerepek itu penting!! hahahaha..
gimme 5!!!

**kalau akak lek kg, adik bradik/ipar duai siap tau dah ape yg akak wat balik.. SEMESTINYA KEREPEK! haahhahah..

MuzZz said...

Selamat Hari Raya! Maaf zahir n batin from kami sekeluarga..
lebih kurang je ngan kitorang..buat biskut satu jenis..yang lain kerepek sume beli..hehe..tahun ni tak sempat nk pose kat kampung. Insya Allah tahun depan if ada rezeki leh la balik awal.

kinna said...

slmt hr raya..siannya tak dpt beraya dikampung...takpela, kalo blk pon jem je klate tuh..tak rugi la (ayat pujuk..hehe)

nadia said...

Selamat hari raya kakak! Kita nak balik Besut jap lagi.. hehe. Ni kat Kuantan, malam tadi tido sini dulu. Selamat beraya di perantauan. Kalau I balik JB nanti I serang rumah you makan kerepek ok! muahs to Damia & Dinie.

lailasani said...

muzz,
slmt ari raya.. kita sekapal eh... cuma bezanya u balik kg, i tak balik... huhuhu...

kinna,
slmt ari raya.. kesian kat kami kan? huhu... hehehe.. btoi.. btoi.. btoi..
oklaaa tu ayat memujuk... alasan paling munasabah gak tuh... lgpun org berpantang mana buleh makn macam2 kan.. buat terliurr aje...

nadia,
slmt ari raya!!! ni yg buat i jeleszz nih... dh laa balik kg i tu! hmm... nti mai beraya sini tau... kem salam akif-aniq...

Blog Widget by LinkWithin