Tuesday, January 26, 2010

Sungguh seksa

...bila sakit tekak dan batuk tapi tak makan ubat.
Perit tekak dah hampir seminggu tapi saya tak makan pun antibiotik yg doc bagi. Doc memang kata selamat utk dimakan time pregnant tapi kawan sy yg pharmacist pulak ckp 50% je selamat. Last2 saya tak makan pun. Hanya bertahan dengan air asam jawa dan madu+limau. Tapi sehingga hari ni masih lagi tak baik2. Huhuhu. Apa lagi petua2 tradisional yg buleh saya buat tanpa menelan ubat nih....




6 comments:

Rhyati said...

aku pemalas makan ubat.. minum air suam je banyak2.. hehe

lailasani said...

minum jugak air suam.. tp yg sokmo perit tu tengah2 malm buta..

mung ni... mls sungguh mkn ubat. tp kalu cepat baik tanpa ubat lagi bagus... aku kalo batuk meme lmbat baik...(mungkin sbb tak minum susu ibu kot kecik2.. hahahha)

Pinky Ayu said...

mcm ayu time 2nd pregnanancy dulu gak. sakit gile tekak...dh la selsema+batuk+sakit tekak...tp 1 ubat pn ayu tak telan. ayu same mcm k.lela, minum asam jawa byk2, madu+limau tu...lame2 surut2...pembawakan budak. biaselaaa...time 2nd pregnancy ni len sgt2, maybe pregnant lain jantina. sgt2 beza tp yg perit 2nd pregnancyla bg ayu..

k.lela sbr k...sakit tu kan hapuskan dosa2 kecil. thn, alwz get prepared wif mineral water kat sblh k.lela. sakit je, minum...then,bykkan minum air asam jawa. jgn minum air batu tau...

lailasani said...

apekah hint pregnant kali ni adalah berlainan jantina??? hahahha... tak sabar ni nk scan boboy or gegirl kali ni.. kahkahkah...

ok.. ok..
minum air kosong jelah ek banyak2... thanks ayu...

Pinky Ayu said...

hehehe...doa2kan...mane tau laen jantina or mmg pembawakan baby tu. Ayu dulu pon excited giler nak scan 2nd baby coz nk tau sgt, boy or girl..time tau boy, exicited nak deliver cepat plak. hahahaha! Now, rase lega sgt dh ade sepsg. Besarkan berdua ni pon rase dh cukup. huhuhuhuh....

p/s: scan bb boy lebih mudah nmpk. time girl, 3kali scan, still tak nmpk jantina. tp kalo boy, tros dh nmpk bird die. clear giler!

lailasani said...

ayu,
insyaallah.. nti dh scan akan diwar2kan kat sini..:))

Blog Widget by LinkWithin