Thursday, November 18, 2010

Menu terlampau di Aidiladha

Berhempas pulas-pening2 lalat bertanya pendapat kawan2 nak masak apa di hari raya aidiladha. Mcm2 suggestion. Macam2 komplen. Sebenarnya yg gubra sangat sbb takut jiran2 hulur2, karang taktau nak balas ape. Bukannya nak fikir nak makan apa. Hehehehe. Kawan cadangkan buat kek, tapi malas pulak nak basuh2 alatan buat kek tu. ok-itu alasan! pastu tanya2 utk tempah je kek. Mahal laaa pulak. Berkira beb! Hahahaha. Akhirnya buat keputusan nak buat soto. Mintak encik suami beli ayam 2 ekor. Cukuplah tu. Encik suami kata buat je nasi ayammmmmm. Saya dah boring lak buat nasi ayam je. Hmm....

Lepas tu borak2 ngan encik suami lagi. Saya dok fikir2 yang paling senang dan cepat utk dimasak. Pizza & spaghetti. Encik suami bersetuju bebenor pulak dgn suggestion tu.
So, di pagi raya yg bangun tak berapa nak pagi2 subuh, sy humban2 je bahan2 doh pizza. Kali ni buat lebih sikit, 2 kali ganda resepi pizza ni. Planningnya nak buat pizza scroll yang tak jadi buat ari tu. Hasilnya?
jeng... je jengggggg..........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 
 
 
 letak cheese banyak2.. lagi banyak lagi sedappp.. lagi gimottt... :P
 hasilnya memang sedapppppppp!!!!!!!!!

Nota tangan saya : idea pizza scroll ni adalah diambil dari dapur TTM yang ni. Memula nak tiru jugak title dia, pizza scroll menu istimewa utk suami yang... tp tak jadiklah. takut kena saman. hehehe

7 comments:

yatie chomeyl said...

woh, kelassnyo menu hr rayo k.laila ;)

lailasani said...

hahahah... pikir yg plg simple dan takyah dok dapur lame2.. hohohohoho...
**kemaruk BM woh...**

Hernee Nazir said...

hah..tliur di pagi jumaat..hehehe

lailasani said...

heheehe.. sila dapatkannya di kedai2 roti terdekat..heheh

Redcomel said...

mmg nampak sedap betullah..ish ish..mana nak cari breadmaker kat malaysia ni ek? selalu g kedai elektrik tak jumpa pun..huhuhu

TopsyTurvyMum said...

terliur wohhh!!
hahaha..

alaa...kopi je la tajuk tuu..takde nak saman2 laaa...blogging just for fun:)

lailasani said...

red,
sedap.. hehehe... (masuk bakul angkat sdiri... berat tu! hahaha)
kat tesco ada jual. rm249. tp jenama tesco rasanye... lupa lak nk tengok betul2 aritu.
brand kenwood pun ade. cuba cari kat jusco atau senQ ke...

TTM,
opss... tuan resepi menjengah rupanya.. heheheh...

terliur eh, anytime TTM buleh wat. sambil pejam mate sebelah pun buleh ek.. hehehe.

ok.. nti i nak kopipes yg lain2 pulok....

Blog Widget by LinkWithin