Monday, October 4, 2010

BM dah start bekerja daaaa

Terlebih dahulu diucapkan terima kasih banyak2 kepada kak ana kerana telah merealisasikan impian saya utk memiliki BM (bukan BMW ye, bread maker desu). <--mcm nak buat ucapan laa plak ek. hohoho.
Dipendekkan cerita, sebelum raya yg lepas kak ana telah menghantar BM yg saya kirim beberapa bulan lalu. Tapi disebabkan saya tengah berpantang, baru je minggu lepas BM tu start bekerja dengan 2 kali shippai (gagal) di atas sebab2 teknikal yg kurang difahami. Kekekeke.

Baru try yang basic je, hasilnya adalah ok2 je bagi saya sbb tak segebu gardenia. Mungkin kena tambah bahan2 penyedap dan pelembut. Tapi saya sangat2 berpuas hati dgn hasilnya sbb nilah first time buat roti yg menjadi. Dulu pas kawen pernah buat roti uli sendiri, tapi hasilnya kureng! Terus give up nak menguli2 ni, hanya bercita2 nak beli BM je dan alhamdulillah sekarang dh dapat.

  tadaaaaa... dah siap... pandangan dr dlm BM
 bersiap sedia utk dipotongs...
minum petang saya pd hari tersebut... roti putih panas2 dr BM bersama milo O panas!
 sarapan utk papa
 sarapan utk mama....
damia? curik2 mama n papa punye je....

Nota tangan saya : apakah beza sarapan mama n papa? kalau anda bijak cuba teka!! hehehe

7 comments:

knv said...

jgn lupa buat donut! :D

yatie chomeyl said...

k.laila,yatie beli jugop BM tapi manual dlm nihon-go..tok reti baco.

guano nok buat roti mace k.laila?
terus buat dgn BM tu jah eh? tok payoh amik doh bakr dalam oven eh? ke guano?

*huhuhu...sori banyok tanyo*

http://tengkumuzlina.com/blog said...

huwaaaaa...sungguh jeles okey!!

p/s..beza sarapan papa n mama ialah....tentulah tomato man..kekek

♥Hernee Nazir♥ said...

mama punye ade tomato..papa punye xde..hehehe

Sayang.Ibu said...

x nmpk beza pon.. nmpk sedapppp jeee.... hahahahaaa
*dari org yg tgh puasa*

lailasani said...

kak ana,
donut wajib coba tu... dlm list... hehehe...

yatie,
suh cik abe translate laa yatie...

meme terus buat dlm BM tu je. tak yah wat pepe pun. boh bahan2, dia uli, dia dok dendiam, dia bakar.... bunyi beep.. beep.. terus buleh angkat n hidang... syokkk...... (almaklumlaa first time kan...akak jakun laa sket.. hehehe)

lailasani said...

muz,
jom beli! hehehhe... nti kalo kerajinan n kelapangan i bawak homemade-BMmade roti ke kilang... :)
ps:pingpongg!!! betoi.. betoi....

HN,
bijak.. bijakkk!!

intan,
heehhe.. ade beza tu... cik abe i tak gemar sayurr... :)
**kalo pose semua nampak sedap cikgu.. :)**

Blog Widget by LinkWithin