Tuesday, April 28, 2009

Increment...

Semlm company sy bagi increment dan seperti yg dijangkakan kemerunduman (ada ke perkataan ni?) 50% drp nilai tahun lepas yg mana digitnya hanyalah 2 angka (Bukan MANAGER ke bawah). Itupun utk sesapa yang dapat gred A lah. Tapi saya? Menjunam 87% compare ngan tahun lepas. Kecewa? Of course laaa kan. Sikit sangat sampai nk ketawa terbahak2 pun ada. Tapi takpelah, redha. Org kata bersyukurlahhh masih ada increment. Dan ada jugak boss yg berkata2, bersyukurlah sbb masih ada kerja dan tak dipotong gaji. Utk sy sendiri, sy dh menjangka kejatuhan(?) increment sy ni sbb bila saya recall2 balik, sy telah membuat onar semasa musim evaluation. Hehehe.. Padan laa muka saya kan. Sy telah membantah arahan boss sy utk membuat itu dan ini yg saya tidak suka. Sy taknak hipokrit ok! Depan angguk2 pastu merungut. Biarlah sy berterus terang drp komplen sana sini tak tentu pasal. Dan hasilnya adalah...... increment yg paling dahsyat sy terima sepanjang 7 tahun di company ni. :((

Plg sy tidak suka adalah..... faktor politikus n perkauman yg diamalkan di company sy. Kaum yg 'che ya nun alif' itu di promote setiap tahun sedangkan kaum sy diberi alasan, TAHUN LEPAS SUDAH DIPROMOTE wpun attendance kedua2 calon adalah 100%. Perfomance?? Ouhh, company sy tiada kot kategori ni. Sesiapa yang pandai 'kipas', senang laaa utk dapat gaji lebih. :P

5 comments:

Pinky Ayu said...

Btol tu kak lela...Ayu dgr idham nye increment pon ayu gelak. hahahah...Tp takpela, bersyukur sbb ada gak..Cume tak puas ati psl politikus n perkauman mcm akak ckp laa...melayu ni tak pndg pon...dieorg tu bukan bagus pon tp sbb pndi kipas jerk...ckp bla-bla-bla, bos pon caye...menci menci menci!!!

lelosani said...

itu laa... stress makcik! tp sabo je laaa....
buat pe demo skang???

che nor said...

ingatkan kat gomen ajer mcm ni,kat private pon samer gak yer...blh tanyer brp increment lela dpt.:)

lelosani said...

keke.. malu nk ckp... huwahuwahuwa...
perumpamaan dia, kalo nk beli baju gaun baby kiko damia pun tak dapat... hahahaha..

che nor said...

ye ker...klu gitu lagi skit dr increment kat gomen yg mmg samer tiap thn...

Blog Widget by LinkWithin