Wednesday, April 29, 2009

Maternity leave!

Cerita increment sy belum habis, baru sy teringat semula kata2 boss sy. Boss sy kata increment sy teruk sbb MATERNITY LEAVE!!!!! HUH????!!!!!!!!!!! Kawan seofis sy pun tak dapat promotion sbb dia sedang MATERNITY LEAVE....
................Salah ke beranak?
.........................salah ke meramaikan umat manusia di muka bumi ini?
...................Salah ke kami ada anak ni wahai ladyboss HR??? (Ladyboss mada kekkon shitenai kara wakaranai yo neee!!)
Ya Allah, tolong laaa bagi reason lain wahai encik boss. Sy memang marah kerana dia bagi reason ni. Memang tak masuk akal. Sebab ada je 'cha ya nun alif' yg MATERNITY LEAVE + UNPAID LEAVE promoted. Ampess...! Sy tak suke!

7 comments:

Mrs Noba said...

erm, is she for real????!!!

Queen Mother said...

Ini memang cerita REAL. Company International macam akak pun macam tu nye kes. Tu yang HATI MENYAMPAH nak keje sana dah.

lelosani said...

mrs noba, kak farah,
yupss... REAL! tapi disebabkan ladyboss-HR itu adalah seorg wanita melayu yg tiada suami n anak, so nasib kami tidak terbela. sy dh semakin tawar hati terhadap company ini...

precious innocent said...

giler aa alasan dia nie... dlm tnc company ada ke mention pasal maternity leave nie?? kalau x, boleh report kat pej buruh..

-mama emma-

che nor said...

double standard kat kaum wanita...mmg x adil...tp klu org x kawin mmg cam tu kot yer...

syau said...

gilerrr!! ini mmg betul punya double standard nih!!

i hate favouritsm. its SUCKS.

lelosani said...

emma,
mmg ade dlm tnc tapi susah juga nk komplen pasal diorang guna reason maternity leave (ML) ni sbb semua boss ckp guna mulut aje. Dan ada boss yg cakap tak de kaitan ngan ML. Diorang belasah bagi reason ikut sedap mulut aje. Tu yg geram!!!

cn,
hentah lee cn, susah nk ckp. kalau bab2 family pun susah ladyboss tu nak paham.

syau,
mmg giler!!!
then smlm sy dh anto email kat boss sy supaya assign laaa kerja2 yg nak bagi kat saya tu kat favourite engineer dia dan jgn ganggu sy lagi...
hohoohohohoho... sgt kurang ajar tak saya??? geram punya pasaii...

Blog Widget by LinkWithin