Saturday, April 11, 2009

Poket Kanggaru Mama

Papa damia panggil ni poket kanggaru (saya taktau betul ke tak eja kanggaru macam ni.. hoho)..
Dulu mase damia 4-5 bulan slalu merengek nak mama, nk buat keje2 rumah pun susah. So, sbg jalan pintas(?), saya telah membeli poket kanggaru ni kat sini. Terima kasih utk Liz.
poket kanggaru aka mei tai...

Kalau keluar kemana2 pun saya akan bawak poket kanggaru ni sbg back up kalau2 damia boring dok dalam stroller. Buleh saya jadi kanggaru dan bawak anak dalam poket(?).. Hahahaha... Syokkkk!!! Sebab anytime buleh cium2 damia.. hehehe... Damia pun syok gak kot sbb selalunye akan tertido lam poket kanggaru ni.
syokkk je damia tido....

13 comments:

Azure said...

mcm best jek poket kanggaru nih...lawa2 corak kain dia...ermm..nak masuk lam wishlist la...=))

che nor said...

napok dah kurus lela...dah leh pakai jeans..hehe

lelosani said...

azure,
best.. best... hehehheeh...
sile lah beli or mintak hadiah dr cik abe... kekekek

cn,
tader nye kurusssssssss... suar jeans tu kalo nk tau, suar jeans mase peknen 3 bulan.. hahahhaha, kantoi di situ...

Shareen Mohd Saleh said...

I baru tempah my own MT kat Snugg. Tengah tunggu Liza siap jahit and hantar. Ur MT is gorgeous, hunny! ^___^

lailasani said...

wahhh... syoknyeee (saya lak yg excited.. hehe)...
selamat bermei tai ye...

sy teringin yg MT buckle pulak... tp tak sure damia(setahun 8 bulan) nk ke tak duduk lam tu... so, kena tahankan nafsu mamanya nk membeli...
cuma sekrg ni nk beli pouch sling utk si adik damia yg bakal keluar ogos nanti...

Shareen Mohd Saleh said...

wah congrats!! semoga semua berjalan lancar, insya-Allah...

I pun pakai pouch sling for my 3 month old son. Guna Littlepods punya. Too bad dah tak keluar stock baru lagi.. Isk.

CatlinaFly said...

cung cung! :) if sy beli, sy ingat nak wat double panel..sebelah kaler gegirl (pink ,merah) sebelah kaler boboy (blue ,green or black) so hubby leh pakai atau utk adik e-ein (kalau dpt boy hahaha)..amin!

lailasani said...

insyaallah... heheheh..
bagus tu planning cenggitu..

err.. ambik yg buckle ke ikat2...?
biasa org lelaki (my hubby n hubby kawan) taknak pakai kalo ikat2 ni.. sbb dia kata cam pompuan... kalo buckle tu orait laa...

lailasani said...

shareen,
thanksss...

ni nk order pouch sling ngan liza tp tak sure part ukuran tu... sungguh tak reti nk ukur...

Azaidris said...

Salam,

Hai~ Saya pun ada MT/BT snuggbaby. Sgt2 best :). Cantikkan Liza jahit? Kemas je..

lailasani said...

aza,
salam..

aah.. sgt bes..
mmg kemas jahitan liza tu... saya suke!!

aLyNnZ said...

salam kenal, nk tanya lar poket kanggaroo tuhh blh tahan sampai baby umur brp yer? coz anak alin dh sethn tp blum blh jalan lg..

lailasani said...

alynz,
salam kenal.
anak saya yg hampir 2 tahun pun masih boleh guna lagik..cuma sbb dah pandai jalan jarang2 laaa guna.
nanti saya cuba tanya owner dia ye. dia lebih arif bab2 ni...
btw, dari pengalaman saya bb tak berapa suka dok lam mei tai ni kalau tak dibiasakan dari kecik. tp kalau dh biasa, nampak diorg syokkkk jerk.

Blog Widget by LinkWithin