Friday, July 31, 2009

maji desu...

Maji (betul?sungguh?) sy tak reti kutip hutang. Hahaha.. Nak gelak kat diri sendiri! Cemana nk cakap ek?
  1. Hantar email. <-Boleh buat laa yg ni.
  2. Cakap depan2? <-Muri desu (Imposibble). Sbb sy takut org tu malu.
  3. Ckp telefon? <-Muri jugak.
So, jangan jual hutang kalo camtu? Kehkehkeh. Kalo JANGAN JUAL, habis laaa market jual2 kat 'tempat cari makan' saya. Boleh lagi nak jual2 tapi sy kene hantar email laa kot utk mintak hutang.
Sy takde talent nk jadi ahlong atau 'org yg bawak payung hitam' laaaa. Kena berguru dengan bonda saya cemana nk mintak hutang ni. Makbonda sy setakat ni dah boleh jual motor ansuran. Tiap2 bulan pi kutip hutang. Kalau pegi jalan2 rumah anak2, hujung bulan mesti nk balik kampung sbb NAK KUTIP HUTANG!! Hehehe...
Ok, esok sy kena call makbonda saya nk berguru AYAT2 UTK KUTIP HUTANG.

2 comments:

ibuaiman said...

hahaha...mmg klu cn pun segan gak..ptt lar lela pndi berniaga, ade sifu rupernyer...

lailasani said...

hehehe... mmg segan beb. dah laaa jumpa muka tetiap ari.. tp taktau cemana nk cakap. ha-ah, bonda=sifu. ape2 pun biasa tanya ma je.

Blog Widget by LinkWithin