Saturday, September 12, 2009

Tak puasa?

2 hari lepas kami membeli belah di param (pasar ramadhan), tetiba tekak sy teringin air jambu batu 88. Sedap tau!! Adik yg menjual tu tanya,
NAK BERAPA KAK?
Sy jawablah, 2 (kami suami isteri beli sorang satu sbb air ni mmg sedapppp)
Nak tau ape yg saya bau dr mulut adek penjual air itu?
GULA-GULA HACKS!!!!
Dan sy telah membuat pandangan pelik terhadapnya, dan dia pandang kawannya dan kawannya pun pandang saya sambil mengemam gula2nya. (Yup, saya memang nampak!! Mata dan hidung saya tidak menipu)
Suami kata,
DIORANG KEUZURAN KOT...... Ngeeeeeeee....
Haihhhhhh... apalah nak jadi dengan anak remaja zaman sekarang ni.... Moga2 diorang insaflah...

4 comments:

Mrs Azzuri said...

kak lelo, semalam saya pun beli air jambu batu & buah nya jugak.. tapi yg pakchu 916 punya. pun sedap!!!!! :)

lailasani said...

terliur sayeeeeeeee...!!! hari biasa2 dia jual kat mana???
**pencinta jambu batu**

Mrs Azzuri said...

yg org tau kat bbu ni je. kat area opposite remaja seafood. time bulan puasa ni stall dia pun maintain tempat sama.. (kalau kt bazar ramadhan tu, dia sebelah tempat nasi kerabu yg best.. n penang char kuey teow yg best.. :D)

lailasani said...

kat bbu pun takpe.. sanggup gi carik.. nti pas poso nk melencong ke sane lah... semata2... hehehe...
huwaaa.. aritu kalo tau yg mana sedap kan bagus gi jalan2 bazar... main belasahh je aritu

Blog Widget by LinkWithin