Wednesday, August 4, 2010

37 weeks : 21 days to go

  • berat bb 2893g, 2 minggu naik 300g... ramalan doc 40 wks nanti 3.4kg... berat mamanya adalah H.I.M.I.T.S.U (rahsia...:P)
  • bb dah turun... tp belum masuk engage pun lagik.. dgr2 drp kawan, doc dia bitau anak ke2 dan keseterusnya tak engage awal, dah dekat2 nk bersalin baru engage... nak kena google2 nih.
  • blood pressure mama baby alhamdulillah normal, check up yg lepas tinggi sikit.
  • keadaan mama adalah sungguh kurang selesa... sakit sana sini. bb asyik dok menggeliat ajerk. especially time mama ganti posa. (Ouhh.. masih ada 4 hari nak kena ganti ni. harap2 berjaya before datangnya ramadhan) <-- Sila jgn ganti pose last minute kay...:)
  • doa.. doa.. doa... moga bersalin kali ni diberi tanda2 nk bersalin.. (ms damia dulu induce sehari sebelum due date)

2 comments:

tuty said...

k.laila,

senang tak nak call mak yah urut tu? haha saya dulu punya la seksa nak dpt.. time raya dia byk gi beraya. but i tell you, mmg lain la dia urut. tak sakit and sangat selesa. dia ni jenis ckp berlapik, lembut je. and dia mandikan baby sekali.

good luck! dah 37 weeks eh. dah dekat tu~

lailasani said...

err.... yg dia angkat hari tu mungkin yg ke 30 kali kot... hahaha.. timing call dia tu maybe tak betul.. dia kata anak2 dia mmg malas nk angkat tepon dia.. tp akhirnya dh boleh laa ckp ngan dia. cuma ni lom gi tgk lagi rumahnya kat mana, kang susah lak cik abe nk gi ambik nanti... akak bsalin nti time pose, maybe oklah kot...

thanksss!!!!
dh tinggal bbrp hari je lagii.. erkssssssss....

Blog Widget by LinkWithin