Wednesday, August 25, 2010

1 day overdue....

  • ... saya masih lagi di rumah, menikmati hari2 menjadi SAHM bersama2 anak dara tercenta...
  • anak dara adalah sangat behave dan tidak mengada2, jadi senang sikitlah mama dia yg makyong teroverdue ni nk handle. setakat sediakan makan, mandikan, main2 jual2, main2 order2 makanan, main2 susukan barney & frog, basuhkan yak, demandkan air jushh (jus kurma damia panggil air jushh), buatkan susu, 'pokpok'kan utk tdo.... itu saje... :)
  • damia sangat rajin tolong mama, masukkan kain dalam washing machine dan jemur stokin adik.:) (bangga tu anak 2 tahun dah boleh buat kerja rumah... hehehe)
  • update ttg adik damia dlm perut, pagi2 tadik ada keluar tanda2 kecoklatan. Ada perasaan cuak juga masa tu, siap keluar peluh jantan betina sbb nervous. rileks kan diri kejap... pastu ok... 
  • contraction bbrp kali jugak hari ni, tp still tak konsisten. encik suami dah ajak gi hospital tp rasanya tak perlu lagi kot. doc pun pesan kalau contraction 10-15minit skali tu baru pegi. perjalanan ke hospital sudah diambil kira. harap2 sempatlah sampai ke hospital bila dah tiba masanya... INSYAALLAH...

4 comments:

kinna said...

semoga semuanya slmt..takpe, dia kuar lmbt nk kasi kakak damia jd anak tunggal lama sket..kasi akak manja2 dl..dia jugak nak bagi mama posa lebih hari :)

ibuaiman said...

dah ada tanda tu, maybe mlm ni atau esok tu...semoga selamat...Insya-Allah

Yantie said...

semoga ibu & anak slmt dan dipermudahkan semuanya.amin.

lailasani said...

kinna,
hehehe... alhamdulillah sempat gak damia manja2 kat umah ngan mama bbrp hari... dan dpt pose 2 minggu gak.. alhamdulillah...

cn,
aah.. mmg dh tanda2 sesangat dah... esoknye kuor bb.. rushing giler ke hospital... huhuhu

yanti..
alhamdulillah.... dh selamat...

Blog Widget by LinkWithin