Tuesday, August 24, 2010

Yatto! 40 wks!!

Lilypie Pregnancy tickers

.....Yatto (akhirnya) cecah 40 minggu dah adik damia ni. Kalau damia dulu, keluar masa 39 minggu 6 hari, sehari sebelum EDD. Itu pun induce. Reason? Kami hanya ikut cakap doc. Hehehe...

Check up sabtu lepas :-
  • Berat bb adalah 3300gram, berat mama tak meningkat sangat sbb pose.:)
  • Baby dah memang dok kat bawah sangat2 dah, doc cakap maybe tak sampai 31hb kot keluarnya. (31hb tu adalah 7 hari selepas EDD, kalau bb lahir 31 ogos menarik jugak kan?)
  • Saya reject utk buat CTG sbb memang takde contraction pun. Tambah2 lagi puasa ni pagi2 baby dok dendiammmm je. Bila petang barulah dok godek2 cari makanan agaknya... Tapi masa doctor scan tu tetiba ada contraction pulak... hihihi.
  • Pinggang dan ke bawah adalah sakit sana sini. Rasa dah tak larat nak naik turun tangga ofis, ambik cuti dah sehingga 30hb.
  • Masih lagi gagah utk berpuasa mahupun berjalan2 di bazar ramadhan. Peaceeee!! (gi keje tak larat ek? kekeke) Harap2 hari ni mampu berpuasa wpun tak terbangun sahur... huhuhu...
Nota tangan saya : ....moga2 diberi petanda yang mudah difahami dan waktu yg sesuai utk bersalin. risau jugak kalau tengah2 malam sbb nk hantar damia ke rumah bbsitter, kalau boleh taknak laa mengganggu bbsitter damia yg tgh nyenyak tido kan. apa2 pun, saya hanya mampu merancang, DIA yang tentukan segalanya.

7 comments:

TopsyTurvyMum said...

Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan:) Amin...

Hamzah keluar sehari sebelum 40 weeks...seksa jugak tunggu sempat gak le hari2 ulang alik pasar ramadhan hehe

yatie chomeyl said...

semoga di permudahkan semuanya k.laila

Mommy AdaMia said...

goodluck!!bestnye...

ibuaiman said...

dia kuar lmbt sbb kesian kat mama kena ganti pose byk nnt...:)...semoga dimudahkan oleh-Nya nnt. Klu 31 Ogos best jgk tu!

lailasani said...

TTM,
tq! insyaallah.. AMINN...

hehe... seksa pun ada sbb cm tak larat nk bawak badan... tp happy jugak sbb dpt merasa dok umah jadi surirumah beranak sorang. :)
tgh mengenjoykan diri bersama damia...

yatie,
tq!!!
insyaallah aminnn..

aida,
thankss... best dan berdebar2 menanti...:)

cn,
hehehehe.. itu laa yg mama dia dok mintak2... hehehe... lagi seminggu sempat laaa pose sampai 3 minggu.. taklaa seksa benor nk ganti 2 minggu je kan... dulu yg seminggu pun sampai ke setahun dok tangguh... huhuhu...
dok berharap jugak 31 ogos... tp doc kata nk induce 30hb, lame tu nk tunggu sampai sehari... huhuhu.. takutttt...

puteri said...

Assalammualaikum Laila...lama akk x baca entry Laila...alhamdulillah...bertambah lagi seorang family member....xsempat nak jd bb merdeka yer....tak sabar dah nak kuar...anak akk yg ke 4 2thn lepas awal 3mgu, nak sgt2 jd bb merdeka....normal delivery.... tp posa jenuh qada' penuh sebulan...huhuhuuuu...

lailasani said...

waalaikummussalam kak..
alhamdulillah... aah.. mmg tak sempat merdeka pun... 26hb aritu dh selamat.. hehehe..
besnyeee dpt lahirkan hari merdeka... hihihi.. byk keistimewaan tu...

Blog Widget by LinkWithin