Tuesday, August 24, 2010

Photoshoot mama moncet!

 ... awal2 sampai ke tempat kejadian, damia bad mood sesangat... konfius mamapapa dibuatnya. rupanya damia takut dengan org yg potong rumput kat padang... hohohoh...
susah nk tangkap gambar damia senyum time ni.

Lama jugak dok tangguh2 photoshoot utk mama yg moncet nih. Akhirnya berjaya jugak direalisasikan oleh photographer terhebat dalam family kami, iaitu tak lain tak bukan, PAPA DAMIA. Hehehe... **Siapa lagi nk ckp hebat kan? kecuali puan isteri dan anak2 sdiri kan? hehehe**
....kami bertiga, insyaallah bakal berempat.... damia masih lagi anak tunggal time ni...
 ... tukar location, barulah damia ceria time ni. hehehehe...

Hajat di hati, teringin juga nak ambik gambar2 romantika d'amour dengan papa damia seperti yg dirakamkan oleh KGK di Kluang tempoh hari. Dah lama rasanya tak ambik gambar berdua2an. Tapi apakan daya, mama damia kena terima hakikat yg sekarang ni dah ber3 dan bakal ber4. :). Macam2 taktik juga saya buat nak bagi damia leka dan tak masuk dalam gambar, tapi semuanya tak berjaya! Hehehe. Setiap kali setkan timer utk posing berdua2an, damia dengan lajunya berlari bersama2 papa damia utk masuk dalam gambar sekali. Hahahaha... Kalau diingat2 balik mmg sangat lawak. Laju betul damia lari.
.... hehehe, tak mendapat approval drp cik damia utk beromantika d' amour... kekeke... papa damia berlari masuk lam gambar, dia pun berlariiiiiiiii sama masuk... hahahaha...

Cuma ada satu je gambar kami berdua hasil taktik kotor mama-papa damia. Hehehe....
 ....psssttttt, damia ade sebenarnya dok bersila kat kaki mamapapa... hihihi... kamera difokus betul2 atas kepala damia ajerk... sorry ye damia, bg can utk gambar satu ni jeee... :)

 anak dara kesayangan mama...
.. lompatttttttttttttttt!!!!

Posing2 dengan papa pulak, siannn papa asyik tader dalam gambar je kan. Hehehe... Kalau mama yg ambik gambar, tukar setting kamera kepada AUTO ajelah...  senang! hehehe... klik.. klik... klik-fokus... siap!!
 .. damia & papa...
manja sungguh damia ngan papa sekrg ni tau...
sekejap2 tanya... 'mana papa ni...', 'mana papa ni...', 

Photographer cilik pun sebok jugak time photoshoot ni. Dah tak boleh fokus utk ambik gambar lagi dah. Sibuk ngan 'photographer' keluarga kami.

Lagi2 gambar bolehlah view kat sini (http://www.facebook.com/album.php?aid=58522&id=1584108809&l=e8c8b07be9).


Nota tangan saya : photoshoot ni juga adalah sempena birthday mama-papa damia... 24 julai 2010...

3 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

alo comel2..bile gi nusajaya ni?

ibuaiman said...

br nak tanya kat mane.dah ada jwpn kat atas. tmpt ni buat ala2 putrajaya ke?

lailasani said...

HN,
tq.. comey=semua bulat-muka-peyot-badan.. hohohooh...
gi 24 julai aritu... sempena birthday kami pun ye jugak..:)

cn,
aah... ala2 putrajaya gitu... alaa.. kota iskandar yg diilhamkan oleh pak lah tu...

Blog Widget by LinkWithin