Friday, December 31, 2010

Sila acu cuba try wahai pemilik2 BM! Anda takkan menyesal punya

:P
Panjang title ambo kali ni.
Taknak cerita panjang2, kalau nk cerita mungkin entry ni akan dok dlm draft lagi 10 bulan. Dah lama dah nk pos yang ni. Tapi tak terpost sbb kononnya nk bercerita macam2. Sila layan gambar makanang2 yg terhasil  jelah ye. Resepi2 dari TTM dan mat gebu ni mmg tidak mengecewakan.:)
Sila terjah blog mereka dan gunakan keyword CALZONE, TUNA ROLLS & ROTI MANIS.

Calzone aka karipap gergasi mat salleh
Resepi dari sini.
Silalah berkunjung ke rumah TTM ye kepada sesiapa yang nak mencuba. Rasa? sedappp karipap gergasi ni. Kat atasnya tu saya letak cheddar cheese, saje taknak bagi nampak kosong sangat sbb takde brush nk sapu kuning telo. Nak guna sudu nti tak rata, tak cantek pulak kan? Hehehe... Nak makan pun mesti kena lawa jugak.:)

 taraaaaaa... dh masak...
 .. baru letak cheddar cheese kat atasnya.. dan masuk oven lagi.. kejap jee...
 ....... keratan rentass....... cheese meleleh2...:)
2 perisa.... sardin bercili padi (tekak melayu) dan sausage...

Next,
TUNA ROLLS
resepi dari rumah mat gebu. Memang gebus halus mulus rotinya.:)
Lama jugak dah try wat ni. Saya takde paper cup utk roti, belasah guna yg utk muffin je. Habis melekat roti2 kat situ. Leceh laaa sikit encik hubby nak makan. Ngeee...
Paper cup utk roti mahal jugak rupanya. Aritu dah usha2 tp tak beli pun.
  sebelum dibakar...
dah masak daaa...
dan ROTI MANIS
sedap roti manis ni. jenis padat tapi lembuttttttttttttttttt banget. Rasanya lemak2 gitu sbb letak butter buleh tahan banyak gak laaa.... Semua roti ni adalah tak sesuai utk org diet. Kalau diet yangyang yok cam saya, takpe.:)
hehehehe...

Nota tangan saya : Bil letrik bertambah rm30 bulan lepas gara2 BM nih... huhuhu


2 comments:

TopsyTurvyMum said...

wallaaaaa..

nampak sendat sgt dah calzone tu lepas bakar..

semua gebus2!

lailasani said...

TTM,
mmg sendat pung.. hihi...
letak inti tak hengat...:)

Blog Widget by LinkWithin