Friday, October 16, 2009

Jalan2 Raya ke Rompin

 Rentetan dr kisah company saya mengamalkan 1MALAYSIA, 2 bulan yg lepas kami pun fikir2kanlah apa aktiviti kami sempena cuti panjang. Nak balik kampung, baru je balik raya hari tu kan. Jadi kami pun mengambil keputusan untuk menziarahi kakak yg menetap di Rompin. Tapi terpaksa dicancelkan last minute sbb kakak saya terpaksa pulang ke kampung kerana rumahnya 'dicium' angin taufan yg melanda filipina baru2 ini. Maka, melepaklah kami kat rumah sepanjang cuti ni. Kalau rajin pun mungkin akan ke Desaru je kot. Atau jalan2 ke zoo yg berhampiran ajelah kot. Perancangan dalam kepala saya ialah
  1. Berkebun... 
  2. Berblogging..
  3. Main masak2....
  4. Jalan2 jusco... (jusco lagik!! dah hampir sebulan jugak kami tak jengah jusco tau.. ngeeeee)
  5. Kemas rumah (tak habis2 kan? ingat nk setup satu bilik ala2 ofis atau library. senang sikit nk carik majalah2 atau buku2 resepi saya)
  6. Jalan2 open house (hari tu dah banyak jugak cancel tp dgn malu2 kucing saya tarik balik kata2 cancel tu sbb dah tak jadik pi rompin kan?)
  7. Paling penting, kumpul stok ebm. 


4 comments:

fiD said...

ok ke tak rumah yg kena taufan tu???

lailasani said...

ermm.. tak berapa ok laa kot.. err.. tak berapa sure... kakak kata sikit je... tp still kena repair mana2 yg patut

MommyAdam said...

syoknya ade lagi open house ye hujung2 syawal ni...hehe

lailasani said...

hehe.. syokkk! makan free.

Blog Widget by LinkWithin