Monday, October 19, 2009

Ceritera Raya-Part 2

Mood raya masih ada ke? Syawal dah berlalu kan? Ngeee... saya baru sempat nk mengupload gambar yg di'cuci' oleh encik suami.
Raya tahun ni, first day raya kat rumah papa damia. Kami balik pun sehari sebelum raya, tak sempat sangat nk shopping2 utk raya. (tak sempat shopping tudung yg menjadi rutin saya setiap kali balik kampung). Tudung dan baju raya pakai yg mana ada saje. Kami kan tahun ni tader baju raya.
Pagi raya, papa damia dan hero2 (adik2 papa damia) serta tok abah damia gi sembahyang raya. Sementara saya dan biras (pengantin baru) tolong2 MIL apa yang patut. Pengantin baru laaa yg paling rajin tolong ma kat dapur. Saya tolong2 masukkan biskut dalam balang dan kemas2 sikit aje. :P
Lepas sembahyang raya, geng2 hero pergi menziarahi kubur arwah2 tok dan sedara mara. Dan tengah hari nya kami keluar beraya SAKAN sampai malam. 'Culture shock' pengantin baru. Kekekeke.... Kan namanya RAYA. Bila lagi nk beraya dan menziarahi sanak saudara kan? Balik kampung pun jarang2 sekali.
Sila layan gambar2 si cilik di pagi raya. Seperti tahun lepas, lepas mandi dan pakai baju cantik2, aktiviti damia ialah ZZzzzzZZZZZZZZ..........

aktiviti pagi raya.. tidooooo...



posing... syok dapat duduk atas sofa... jarang2 sekali boleh susuk atas sofa ni..



 
apekah aksi ini??? aksi tunjuk betis? 



penat dek nonnnn...... i memasak malam tadik. lenguh2 betis i yg comey ni.

Opssstt.. Sebelum keluar beraya, kami posing2 dulu anak beranak... mr paparazzi nya tak lain dan tak bukan.. PAPA DAMIA laaa...

adik ipar... pengantin baru trang tang2...
 
kiri, satu2nya adik ipar yg masih bujang trang tang2. sementara pengantin baru cuba memujuk damia supaya tengok kamera...


damia dgn mama damia.... taknak duduk diam langsung.. susah nk ambil gambar berdua


kami bertiga di pagi raya... korang pernah nampak kan baju ni? hihihi.. kan i dah cakap.. recycle aje baju raya nya. bj masa wedding adik


pagi raya.. abg ipar dan kakak ipar masih belum baliks..


damia.. damia... taknak duduk kat riba mama...


satu2nya gambar kami berdua kot... huhuhu


Gambar2 lain lagi, silalah melawat ke sini.


2 comments:

~Yu.Es~ said...

Romantiks you..pengantin lama pun macam pengantin baru..ala gambar yang last tu...;P

lailasani said...

mimi...
romantik kee??
huhuuhuh... cam dh lame sangat tak ambik gambo berdua yg romatik2... huwaaaaaaaaaa...

Blog Widget by LinkWithin