Monday, June 21, 2010

Kreatif kan anak saya?

Tarikh kejadian : Mac 2010

Walaupun buku scrap dan kertas lukisan sudah disediakan utk mencurahkan bakat 'melukis', tp ke'kreatif'an seorang anak dara saya tidak mampu dicurahkan di atas kertas sahaja. Sbg bukti, silalah tengok gambar2 ini.

Inilah dia hasil lukisan saya.... **damia**

Ini pula adalah tempat2 yg damia rasa 'sesuai' utk ditampalkan sticker2nya..... layan gambooo..
1/3 drp skrin tv adalah penuh dgn sticker doraemon...
ni kat dinding pulaks...

Dan bukti kekreatifan yg terakhir ialah..... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng... je jenggggg........
.
.
.
.
.
habis terkorban 2 bekas bedak....
anak dara bertuah nan seorang...

Nota tangan saya : kejadian2 ni berlaku bila tak dipantau 5-10 minit @ bila damia diammmmmmmmm aje.... adelah tu aktiviti 'hebat' yang dia buat...

8 comments:

m-i-o said...

nyah! jadik tak kita borong FS from birmingham ni? :P

lailasani said...

ikotkan hati mmg jadik.. tp bulan lepas dah terrrrrrrrrrrrrrbuat janji kutu FS ngan aja(http://www.mybreastpumpshop.com/) & dok fikir pro-cons.
jimat rm500 tp takdok warranty.... tp mak sangat berkenan itu rm500 utk borong brg2 lain.... dilema...
**kutu tu masih blum start bayar, maybe buleh cancel lagik...

mio jadik beli?

TopsyTurvyMum said...

pingsannn tengok yg tabur bedak tuuu!! kalau mak..harus jin aprit dah masuk badan wahahaha!

Ealyie said...

Beb,
bagus jugak beli FS ngan Aja..;) Sbb warranty issue lah.. Ai tak sengaja youuu ter'beli' jugak.. ahahaha..:)

BTW, ya amponnnn... kaya beb taukeh bedak kalo ada customer mcm anak dara hang! agagagag..;p

m-i-o said...

jadik, jadik! tapi duit belum bagi lagi. hahaha.

ngan si ajasu tu rm1699 kan? ngan kaknon dapat rm1320 sebab yg rm1200 kena tunggu stok. sy belasahhhhh aje dan tawakal. sebab beza rm300 lebih tu fuhhh bleh beli satu breadmaker tu :P

lailasani said...

TTM,
hahahha.... anak mak ni takleh nk jadik jin aprit, nti dia lebih kurang same jadi jin aprit jugak... hahahaha... mak kena marah cara lain.... hohoho

ealyie,
haih... i sedikit teracun di sini... betul gak tu ek.. hmmm.. hmmm...

**sib baik mak beli yg bedak merah-agnes tu je... yg satu lagik tu dpt adiah masa dia lahir.. baru nk guna sekrg... kekekek.. kalo tak mmg bankrappp...

mio,
aihh... ni pun i teracun jugaks... canne ni.. canneeee???
aah.. ajasu rm1699, plus postage rm1734...
btw, i order BM jugak nyahhh... TAMAK.. semua yg knv offer i rembat... kekeke

kinna said...

zulfa lom pandai conteng kaki/tangan lg..tp dinding, buku, tupperware sume dh jd mangsa :)

lailasani said...

kinna,
hohohoho... dinding tu sadiss.... damia dh kena warning berkali2 dah pasal conteng dinding... skrg 'lukis' kat buku dah.... cuma kekadang dtg gian dia tu.. dia 'lukis' kat lantai pulaks...

Blog Widget by LinkWithin