Sunday, June 6, 2010

Lokchin?

Siapa tau apa itu lokchin? Atau dengan kata lain, ia adalah 'satey ikang' yg hanya boleh didapati di pantai timur sahaja (kalau saya tak silaplah) tapi kalau kat johor ni mmg tak pernah jumpa laaa...
Inilah rupa lokchin @ satey ikang tu, yang kononnya saya mengidam laaa sangat nak makan. Maklum tengok gambar kawan mkn benda ni ms diorg balik kg. Bila balik kg hari tu, saya tidak melepaskan peluanglah utk menikmati keenakan satey ikang ni.. SEDAPPPPPP!!!!! Tapi taklah sesedap masa zaman dulu2.... tapi sosnya yg pedas manis @ manis itu sangatlah menawan kalbu. Nyum.. nyum.. nyum...
Damia pun suka...
Percubaan mengambil gambar yg entah ke berapa kali nak bagi nampak menariksssss dan org kecur air liur melihatnya...:P
Masih lagi jual guna beskal, yg ni tak berubah dr zaman saya kanak2 dulu..
Sedap ni tauuuuuu.... Cubalah try...
Erkssssssss... ni wat muka ape taktau laaa....

6 comments:

MuzZz said...

Tak tau lak org panggil Lokchin..huhuh..1st time dgr.. ish..tak sabar nk blk kg lagi..

paij188 said...

mcm bestje.. ni nk g pantai timur ni jenjalan time balik malaysia, bole try.

Fid said...

wah sungguh sungguh dia makan
kihkih
sedap ya
nak sikit!

lailasani said...

muzz,
ambo pun dok tau... kawan yg kelate ckp name dia lokchin. bahasa siam kot...

paij,
bessssssssss!! hehehehe... kalau kat besut dan wakaf che yeh,kelantan confirm ade... kat tempat lain tak sure... :)

cik fid,
siap buleh habis 5 cucuk tu.... mungkin sbb rasa dia tu ala2 kopok lekor, tu yg tak berenti dok mintak... mintak...

NURUL IZZA said...

aahla..sate ni mmg femes ms skolah ren dulu.bestkan? tambah2 kalau kena dgn kuah dia.waa sedap oh

lailasani said...

izza,
aah, sedapppp.. err.. izza org mane?

Blog Widget by LinkWithin