Wednesday, December 30, 2009

Damia & nursery part II

Seperti yang dijangka damia menangis dari mula2 hantar sehinggalah tengah hari. Pkl 1030 saya call tu, masih lagi tersedu sedan menahan tangis. Cuma kali ni berbeza sedikit, sambil menangis sambil makan, sambil menangis jugak, sambil minum susu. Sedih agaknya mama & papa tinggal kat tempat yg terlalu asing baginya. Semua org tak dikenali, tempatnya pun baru.
Hari tu, saya ambil cuti half day  utk mengambil damia dari nursery. Masa saya sampai tu damia dah tertidur. Mungkin dah keletihan menangis. Bila tengok muka saya di muka pintu, terus menangis kesedihan ala2 mengadu kot. Saki baki esakannya pun msh ada lagi.

**mungkin kena ambik masa seminggu kot utk training.


6 comments:

Anonymous said...

boleh tahu you anta damia nursery mana?

-jiran tropics

lailasani said...

darul ilmu. rumah semi-D dekat petronas yg berhampiran dengan IOI MALL.

...tapi damia still tak boleh continue sbb damia menangis bagai nak rak hari tu. baby umur berapa? baru pindah ke?

Anonymous said...

ooo darul ilmu. ok tak nursery dia ye? ratio cikgu dgn baby berapa ye?

saya kat jln 55.

lailasani said...

hmmm, nk kata ok or tak tu saya taktau nk ckp sbb baru beberapa kali je hantar. kalau ikut kawan2 yg hantar, diorg kata ok.
kategori damia-kanak2 setahun hingga 2 tahun ada 2 org cikgu dgn budak2 14-15 org. sy rasa tak berapa ok... sbb terlalu ramai. mmg tak sempat kot diorg nk ckp 7budak dgn sorang cikgu.
baby berapa tahun?

Anonymous said...

baby saya dah 16months

1:7 ek, besa jugak ratio dia tu. saya tgh survey2 nursery

lailasani said...

ouhh.. mmg kategori damia lah jugak tu...

aah.. besar rationye... sepatutnye 1:5 kan max kalau tk silap saya.. tp sy pun tak pernah tanya... maybe sbb sy taknak hantar betul2 lagik.

try laaa pergi terjah kat sane. kalau kebersihan, sy rasa ok tempat tu...

Blog Widget by LinkWithin