Wednesday, December 16, 2009

Seminggu...

Diet saya hancusss sebab :-
  1. Jalan2 kat spore, takkan taknak merasa makanan kat negara org kan? Cheewah, mcm laaa luar negara sangat pun kan. Tapi KFC mmg berbeza kesedapannya. Lebih rangup dan berperisa gitu. Burger King tak beza sgt laa. SEDAP spt BK di Malaysia jugak. Semuanya ada certificate HALAL. So, jgn risau dan ragu2 ok.
  2. Pergi rumah saudara mara bersama2 MIL dan ipar duai. Takkan taknak makan kan? Nanti rasa bsalah plak ngan tuan rumah. Penat2 tuan rumah masak. Hehehe. 
  3. MIL dan ipar duai masak2 kat rumah. Setiap masa ada makanan beb. Tak baik laaaa tak makan. Penattt je diorg masak. (Seminggu diorg datang, seminggu jugaklah sy tak masuk dapur utk masak.) Tetamu yg dtg ni bukan calang2 tetamu. Macam tukang masak jemputan gitu... :) MIL mmg suke masak. Saya tlg2 potong2 hidang2 jer...
Nota tangan saya :
  1. USANA harus dilupakan kalo dh makan2 tak berapa ingat diri tgh diet tu. Kalo minum jugak berdouble2 laa plak 'naik' nanti kan..
  2. Adakah semua yg di atas adalah alasan?
  3. Sgt takut nak naik penimbang, baru semlm timbang. Belum naik lagik, still maintain turun 3kg.:)
  4. Dah start diet semula dah ni..:) GANBARU ZO!!!

    4 comments:

    Rhyati said...

    ouh,.. jadik jugak la eh g spore..hehe.. setelah berbagai cobaan dan rintangan..

    lailasani said...

    jadi.. jadi..
    heheheh...

    ibuaiman said...

    lar biler pegi?x bgtau cn pun..:(
    eh..kita lain lar, cn rs KFC kat saner x best, ayam die mcm x fresh n byk minyak, cn mkn kat novena plaza...

    lailasani said...

    eh, alel tak bitau eh? heheh.. aritu alel ade tanye2 sket tu.. sbb nk pegi laa...

    ntah laa ek, alel rasa sedappp je.. atau mungkin sbb lapar kot... hihihi
    alel makan kat spore zoo tu haaaa

    Blog Widget by LinkWithin