Tuesday, December 1, 2009

Update DIET bersama USANA

Hari ni adalah hari ke-30 sy mengambil USANA. Keputusannya?
Jeng je jenggggggggg......
.
.
.
.
.
.
.
Berat saya turun 3.2 kg. Yeay!! Happy sbb target 2.5 kg je sebulan.

Tapi jangan silap faham ye wahai saudara saudari sekelian. Bukanlah ambil USANA, terus turun berat badan. Memang kalau tanya sesiapa yg berpengalaman pun, TIADA jalan singkat utk kurus sekiranya tidak melibatkan kos RIBUAN $$$.

Apa yg saya buat ialah :-
  1. Minggu pertama : USANA 2X (pagi dan malam), lunch saya makan tp kurangkan nasi.
  2. Minggu ke-2 hingga ke-4 : USANA untuk lunch (utk jimatkan kos beli usana, huhuhu), sarapan pagi saya ambik cam biasa, mlm saya kurangkan makan atau mkn sayur/ikan shj (NASI mmg tak makan langsung atau ambil 2-3 sudu aje).
  3. Makanan yg saya elakkan ialah AYAM, DAGING, NASI dan SEAFOOD. Kalau teringin pun makan sikit aje.
  4. Exercise : swimming, squash, badminton (tp sepanjang sebulan ni baru gi beberapa kali jerk, belum boleh betul2 buat jadual lagi)
Fakta yg mesti dipatuhi utk turunkan berat badan (versi Laila)
  1. Mesti berdisiplin, keazaman mesti tinggi. Kalau encik suami atau org2 tersayang yg memberi dorongan, lagi laaaa bersemangat.
  2. Lawan nafsu makan yg membuak2 tu. Setkan minda, SAYA TENGAH DIET!!
  3. Exercise wajib!
SAYA YAKIN ANDA AKAN BERJAYA!!! Kalau tak percaya cubalah. :)
**Ouh, saya juga kecundang dengan prosperity burger.:P

Kenapa USANA menjadi pilihan saya?


Kenapa saya memilih USANA? Tungguuuuuuu...... akan diceriterakan.

13 comments:

Ms Syatilla Rozaini said...

tahniah kak lela..truskan usaha

~Umi.Sufira~ said...

Omedetou yo!!tak sabar nak jumpa akak bebila ni...pasar mlm jumaat ni maybe?teruskan usaha:)

Mrs Azzuri said...

good luck yo~! tak sabar nak diet gak lepas pantang tahun depan. hahahhaaha

lailasani said...

tila..
thankss.. insyaallah akan diteruskan.

mimi,
arigatou... ouh, jgn usha saya... kekekek...
lom nampak lagi bonggol2 tu ilang, maybe permulaan ni air2 dlm badan yg ilang kott.... akan diteruskan insyaallah...

mrs azz,
tenkiu!!! alaaa.. tak gimot pun nanad tu... dh bf je dh kurus.. heheh.. nti ambik produk apo utk pantang?

Rhyati said...

"makanan yg dielakkan:ayam,daging,seafood,nasi."

ouh.. tidak.. aku belum bersedia menjadi herbivor..

lailasani said...

tie,
mung takpo, tak gimot punggg...
huhuhuhuuh...

fiD said...

nak diet cepat sikit tak? try "dietin", tapi agak2 gune, better gune 3 bulan jew, pastu xyah makan.. benda ni memang berkesan,,

lailasani said...

fid,
dietin ape kebenda pulak?
minuman? makanan?

Mrs Azzuri said...

minum b-young lagi kot.. ingat nak try la jugak NR, tapiiii.. saya tak pernah makan jamu. ok ke? hehe

iem said...

wah wah wah bestnye leh turun 3kg oklah tu..tahniah2 chayok!! chayok!! hehe

lailasani said...

mrs azz,
ouhhh...
pendapat hamba... ok jer nk try...
selagi tak try takkan tahu bdn ok ke tak utk menerimanya kan...
**org pun baru nk suggest NR sbb sgt suke dgn phytonatal tuh..

iem,
thanksss...

ibuaiman said...

wah, caya lar...tahniah...tak sangka lela pandai main squash yer...teruskan usaha...

lailasani said...

CN,
tak pandai pun squash tu...
belasah dinding aje...
kekadang main sorang je...

Blog Widget by LinkWithin