Tuesday, December 1, 2009

ADAM dan AIDIL

Ini bukan tentang nur kasih ye. Tentang anak saudara saya yg baru ini.


AIDIL BIN SAMSULKAMAR
27.11.2009-2.74 kg

Mungkin hanya suatu kebetulan dgn cerita nur kasih. Anak saudara saya yg baru ini mungkin diberikan nama AIDIL (kerana lahirnya semasa AIDILADHA). Dan abangnya bernama ADAM. Cuma terbalik antara abg dan adik je compare to cerita nur kasih yg menjadi pojaan hatiku.
Kekekeke... Sgt terpengaruh dgn cerita itteww....Kak ngah saya langsung tak tahu menahu pun ttg cerita ini, siap mintak sinopsis dgn saya macamana perangai ADAM dan AIDIL dlm cerita itu...:)

Kesian si abang, ADAM yang seperti tak dapat menerima hakikat kehadiran adik setelah berumur 7 tahun. Walhal sebelum ada adik, dialah org yg paling excited bila dapat tahu mamanya mengandung.
Kakak saya cerita, ADAM kata dia nak bunuh diri. Dia dah tulis surat utk adiknya supaya adiknya baca bila besar nanti. Mungkin kerana semua orang puji2 adik, semua take care kat adik, mama pun dah tidur dgn adik. Harap2 adam dapatlah memahami sedikit masa lagi.

***selingan..Semasa nur kasih ni tgh hot, AIDIL (FIZZ FAIRUZ) ni jadi tetamu kat HOTFM. Dia kata ramai makcik2 yg nak jadikan dia menantu sbb terpengaruh dgn wataknya kat dalam cerita nur kasih ni.

Nota tangan saya : Saya ingat bila gap antara anak pertama dan anak ke-2 jauh, senanglah nk handle sbb abg/kakaknya sudah memahami dan boleh mendengar kata, tapi rupanya tidak. Mungkin lagi susah utk memahami emosi si abg yg terasa spt diabaikan. Moga2 kakak saya berjaya menangani emosi si adam.


2 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

ingtkn adam aidil nur kasih td..hehehe

btw.. kesian adam smpai tfikir nk bunuh diri..

lailasani said...

hehe... sape2 pun sure ingat nur kasih..:)

aah, sgt kesian ngan adam. sekrg ni dia tak ngaku lak itu adik dia...

Blog Widget by LinkWithin