Wednesday, August 26, 2009

Berkat ramadhan

Alhamdulillah, cuti 3 hari yg lepas sy rasa masa terlalu panjang dan sy berjaya :-
  1. Mengumpul stok ebm utk damia. Hari sabtu : stok 0 oz, Hari ini : stok 17 oz. Alhamdulillah.... Kalau sebelum ni setiap hujung minggu sy tak dapat nk kumpul stok. Setiap kali pam hanyalah 1-2 oz shj dan hanya cukup utk buat bekalan damia pd hari isninnya.
  2. Alihkan tanaman2 ke pasu2. Sebelum ni sy ingat nk tanam kat yard dalam rumah sahaja, tp memandangkan tanahnya banyak batu2 dan batu bata serta tiada punca air utk menyiram tanaman, saya tanam kat dalam pasu kat luar rumah saja. Encik suami kata... "Kita tgk sampai bila tanaman ni bertahan"... Kekekekek... Encik suami mencabar sy nampaknya ye.. Almaklum laaa sebelum ni tak pernah menanammm...
  3. Habiskan melipat bj damia yg basuh seminggu skali itu. Kalau ikut jadual sepatutnya basuh 2kali seminggu tp kadang2 terbabas. Bila dh terbabas, kerja2 melipat pun bergandalah kan. (Yee.. kadang2 sy tak sempat nk lipat baju damia dan hari nk pergi hantar bbsitter br sebok nak lipat!! Sungguh leceh)
  4. Buat satu adunan biskut raya. Dapat 2 balang sederhana tu. Tapi mungkin tak sampai raya kot. Dah habis satu balang. Kami anak beranak makan.. Hehehehe...
Itulah keberkatan bulan ramadhan yg mulia ini... Alhamdulillah...


4 comments:

MuzZz said...

Wah..K.Laila..banyaknye dpt kumpul stok..Harap2 leh kumpul gak untuk Arfan..bulan2 pose ni..dpt sket je..huhu..

Rhyati said...

letak la resepi biskut yg mudah n sedap..weekend ni nak buat laa..first time seumur hidupku nak try buat biskut raya sendiri ni..

Zimah's Depart said...

byk stok..sy dpt kumpul pun sehari 3-4oz je buat stok..

lailasani said...

muzz,
selamat maju jaya...
FS sure buleh punye!!!! kalo tak sia2 beli FS tau.. <-- cabaran ni... kekekeke

tie,
kat blog ni nanti aku letok... maybe weekend br buleh nok mengepos ape2....

zimah,
biasa tak banyak pun... mmg tak mampu nk wat stok... lame dh 0oz.... itulah berkat ramadhan, tetiba dpt wat stok.. n sekrg sangat sayang nk guna... setiap hari pastikan cukup utk bekalan utk esoknye... heheehhe...

Blog Widget by LinkWithin