Sunday, August 23, 2009

Menu hari ini...

Dah boleh bersantai sementara menunggu waktu berbuka...

Menu hari ini ialah...
  1. Nasi jagung belasah (1st time buat tp tak ikut resepi betul2, belasah saje-buat yg paling simple).
  2. Daging masak merah.
  3. Ayam tandoori (sesuai ke ngan nasi jagung? hehehe.. )-beli je perencah tandoori maggi tu.
  4. Cencaru sumbat goreng ala kelantan(??).
  5. Cauliflower celur (mkn dgn thousand island saje)-mls nak buat sayur yg pelbagai sbb encik suami takkan jamah sayur. Untuk saya dan damia sahaja.
  6. Puding laici (resepi kak liza)-dapat 1 loyang dan 2 tupperware kecik tapi sbb taktau rasanya macamana segan nak bagi kat jiran. Ngeeeeeeeeeee... Nampaknya kami 3 beranak kena habiskan laaa ni.
  7. Air longan.
Selamat berbuka utk semua!!!


9 comments:

Azure said...

Nasib baik baca ni dah lepas buka. Takde rasa terliur..hehe

sedapnya ayam tandoorii

lailasani said...

hehehe...
dh lame tak pekena tandoori... sedap boleh tahan.. <-- ni bukan puji diri sendiri.. puji PASTE tandoori maggi itu.. heheh

MN said...

wow!!! banyak nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

nadia said...

wah meriahnya kak lelo! hehe orang berbuka dari dulu tak reti makan nasi :P yg wajib mesti ada bubur lambuk.

MuzZz said...

wah..betul2 meriah ni..hehe..siap ada dessert lagi..

lailasani said...

MN,
hari pertama nk masak bulan pose.. semangat terlebih sikit... kekeke...

nanad,
semangat!! hahaha..
pastu mkn nasik bile?
huwaaaaaaaaa... ambo tok try lagi wat bubur lambuk.. sedapnye...
tp cik abe tok suke... so, smgt nk mbuatnya kurang laaa sikit...

muzz,
hihihihi... dessert tu senang banget... try lee.. sedapppp!! hihihi...

nadia said...

makan nasi time sahur. tu pun sejemput dua je hahah..

bubur lambuk free la kak lelo. masjid punya. everyday ada org delivery kat rumah... hehe.

lailasani said...

ni sbb peknen takleh nk makan nasi kan?
ke biasa2 pun camtu??
huwaaaaaa.. behnyeee bubur lambuk... free lak tu.. hihihi...

nadia said...

biasa-biasa pun berbuka tak makan nasi. tapi biasa-biasa sahur makan nasi bykla sikit compare ngan skrg ;-)

Blog Widget by LinkWithin