Thursday, August 6, 2009

Minggu Penyusuan Susuibu Sedunia


Kagum kan? Betapanya SUSUIBU ni amat berharga, amat penting, amat xxx sehinggakan ada sambutan yg tersendiri tu. MINGGU PENYUSUAN SUSUIBU SEDUNIA.

utk ibu2 yg menyusukan....
.........................tahniah dan happy breastfeeding.. anda ibu yg HEBAT!!
utk bakal2 ibu.........
..........................marilah sama2 kita menyusukan anak2 kita ye......
utk ibu2 yg hampir give up utk menyusu...
............................kentalkan diri anda, kuatkan semangat, cuba cari penyelesaiannya... percayalah ramai yg sedia utk membantu anda....

Objektif Minggu Penyusuan Susuibu Sedunia 2009
  • Untuk menarik perhatian terhadap kepentingan peranan penyusuan susuibu apabila bencana melanda di mana-mana saja di dunia.
  • Untuk menekankan keperluan terhadap perlindungan serta sokongan aktif terhadap penyusuan susuibu sebelum dan semasa bencana.
  • Untuk memaklumkan kepada ibu-ibu, penyokong-penyokong penyusuan susuibu, masyarakat umum, anggota kesihatan, kerajaan, agensi penyelamat, penderma, dan media tentang bagaimana mereka boleh memainkan peranan aktif dalam menyokong penyusuan susuibu sebelum dan semasa bencana.
  • Untuk menggerakkan dan memupuk rangkaian serta kerjasama antara pakar-pakar dalam bidang penyusuan susuibu dan mereka yang terlibat di dalam bantuan bencana.

Ni sy copy from website ni.

4 comments:

Mummy Eysraf said...

salam kenal. Saya dah bape kali baca out ur post...emmm petua nak banyakkan susu... tenkiu yer...

lailasani said...

salam kenal...
thanks kerana menyinggah...
same2... semoga kita sama2 dpt tambahkan susu ye. especially ramdhan dah dekat ni...

Mummy Eysraf said...

Shiannya kat damia.. btw, saya dengan rasa 'bersalahnya' telah mencopy laila punya post bout nak tambahkan susu tu. Nak publishkan dalam blog...sebabnya asyik terlupa jer... heheh..dengan izinnya..tenkiu so much nya

lailasani said...

tu laa.. taktau nk wat cemana dah ngan bengkak tu.. harap2 hilang laaa sblm raya nanti...

ok.. ok..
buleh je.. silakan...
mmg tulis tu utk share2 ngan sesapa saje...

Blog Widget by LinkWithin