Sunday, August 2, 2009

Jom Beriadah...

Dah lama jugak saya mengidam utk beriadah. Almaklum laaa sejak pregnantkan damia sehingga damia berumur setahun sy tak pernah beriadah yg bersungguh2.:P
Ke sejak kawen kot sy tak pernah join ape2 aktiviti bersukan? Makcik dh lupa dah. Yg nyata amatlaaaa lame tak bersukan. Memandangkan MN bersemangat dgn gymnya dan Mimi bersemangat memulakan joggingnya, saya pun tambah semangat utk pergi kurangkan lemak2 kat badan ni. Ditambah lagi kami dpt free membership utk kompleks sukan yg berhampiran dengan rumah kami. Bertambah2 dan berkobar2 laaa kan semangat. Harap2 tak laaa hangat2 taik kucing kan..:)
Sempena besday sy yg lepas, sy dpt laaa bj renang muslimah yg diidamkan drp encik suami. Dgn kata lain, bhs kasarnya 'mengepau encik suami' utk belikan baju renang... heheheh.. Kebetulan ada SALE 50% kat Jusco. Rembat ajelah.. :D..Terima kasih bang...(love.. love.. love..!!!).
Dan damia pun dapat jugak baju renang pertamanya yg comel lotte. Geram saya tengok bj2 renang kanak2 yg pelbagai. Pilih punye pilih susah jugak nk dapatkan saiz bdn damia. Cinonet sangat.
Semlm kami bertiga terjun kolam. Yeayyy!!!!!! Syoknyeee....!!! Damia pun happy sesangat. Seronok tengok dia yg excited tgk org2 lain berenang. Belum belikan pelampung tuk damia, so mama n papa kena gilir 'berenangkan' damia. Kaki damia sibuk mengayuh dalam air. Hihihi.. Ada sorang Chinese tu tegur kami, nanti setahun lagi dh pandai berenang ni budak ni. Kekekekke... Memang kalau buleh nk ajar damia berenang seawal mungkin tanpa pelampung. Tapi mama tak berapa tau laaa cara2nya. Nak kena google nih. Kalo tak silap kat KL ada coursenya.
Mama pulak?? Berjaya tak berenang setelah 2 tahun tinggalkan aktiviti ni? Nervous gak memula, tapi..... MAMA BULEH BERENANG LAGI BEB... Kakakaka.. Sebenarnya sy masih ingat lagi kata2 instructor sy semasa belajar berenang 4 thn lepas. "Berenang ni kita hafal dengan badan, so kita takkan lupa sampai bila2 sama macam belajar bawak kereta jugak. Cuma kalau tak digilap akan kurang skill aje laaa." Memang betul kata2nya....
Baru beberapa lap, sy dah tercungap2... adusssssssssss... nampak sangat saya dah makin berusia dan tiada stamina. Kalau dulu sy boleh habiskan 10 lap setiap kali swimming. Tapi sekrg?? Aduyaiiiii.... Balik rumah habis sakit seluruh badan. Huhuhu.....
Ni contoh baju renang muslimah saya.... Tak laaa berkaler2 camni, kaler grey ajer supaya benjol2 dibadan boleh diilusi optikkan sikit. Kaler hitam tader size, terpaksalah ambik grey.
Gambar ihsan dr hijabstyle.


Wahai kolam renang... petang nanti kita jumpa lagi yeeeeeeee!!!!!!


2 comments:

ibuaiman said...

oohh..dah pndi swimming rupernyer..hehe, 4 thn dulu blajar ngan saper?

lailasani said...

alhamdulillah... pencapaian terbaik ms umur 27thn... hahaha...
bljr ngan instructor LELAKI. mmg susoh nk cr pengajar perempuan... dh survey2, diorg ajar time keje. ape2 pun semua alasan tu tak menghalalkan cara, tp nk belajor gak... huhuhuh... kelas 10kali tp tak habis pun.. alel praktis sdiri banyak..

Blog Widget by LinkWithin